Valtion suvereeni auktoriteetti ja taloudellinen järjestys: Poliittisen teorian käsitteiden historiasta - Brunila Tuukka (Poliittisen talouden tutkimuksen seura, 2025)
Politiikan ja talouden välinen rajanveto on yksi oman aikamme tärkeimpiä poliittisen kamppailun kohteita. Poliittisessa teoriassa valtion roolin käsitteellistäminen on ollut yksi tapa ottaa osaa tähän kamppailuun. Tarkastelen lektiossani kriittisesti Carl Schmittin vaikutusvaltaista teoriaa vahvasta valtiosta strategiana, jolla puolustetaan taloudellista järjestystä.