Kohdennettujen kalasteluviestien tunnistaminen koneoppimisen avulla - Pietilä, Timi (My University, 2024)
Kohdennetut kalasteluviestit ovat kalasteluviestien kehittyneempi versio, joka on vaikeammin tunnistettava ja jatkuva uhka etenkin yrityksille. Kohdennetut kalasteluviestit toimivat usein hyökkäysvektorina, sillä tietoturvajärjestelmien välttäminen sosiaalisen manipuloinnin avulla on helpompaa kuin niiden murtaminen. Kohdennetujen kalasteluviestien toteutus on kyberrikollisille helppoa, sillä imitoitavista kohteista löytyy helposti julkista tietoa viestin muodostamiseksi. Turvamekanismeja löytyy kohdennettuja kalasteluviestejä vastaan, mutta ne eivät ole vielä laajassa käytössä. Tässä kirjallisuuskatsauksessa tutkitaan minkälaisia koneoppimisen keinoja hyödyntäviä ratkaisuja on kehitetty kohdennettujen kalasteluviestien tunnistamiseen, sekä mitä ominaisuuksia hyvällä tunnistamisjärjestelmällä on. Katsaus kokoaa yhteen uusinta tekniikkaa olevat ratkaisut ja vertaa niiden ominaisuuksia, sekä ehdottaa kehityskohteita.
Keywords: spearphishing, phishing, koneoppiminen, kalasteluviestit, tunnistaminen, luokittelu