Flunssaisen vauvan uloshengitys vinkuu - mistä taudista on kyse? - Elenius Varpu; Dunder Teija; Ruotsalainen Marja; Schultz Rudiger; Mäkelä Mika; Jartti Tuomas (Finland, 2022)
Bronkioliitti on viruksen aiheuttama pienten hengitysteiden tulehdussairaus, joka johtaa ensimmäiseen uloshengitysvaikeuskohtaukseen tiukan määritelmän mukaisesti alle 6 kuukauden ikäisellä ja laajan määritelmän mukaisesti alle 2-vuotiaalla lapsella. RSV-bronkioliitti ja ”rinovirus-atopiavinkuna” ovat erilaiset sairaudet, joiden riskitekijät, patogeneesi, taudinkulku, hoito ja ennuste eroavat toisistaan.