Vahvistusoppiminen käsittelyroboteille - Tapper, Uuno (My University, 2025)
Tutkielmassa tarkastellaan vahvistusoppimisen teoriaa ja sen hyödynnystä robotiikassa. Tähän hyödynnetään useasti simuloituja robotteja ja ympäristöjä, sillä se mahdollistaa nopean ja turvallisen datan keräämisen. Tutkielma tarkastelee vahvistusoppimisen sovellusalueita robotiikassa käsittelyn kautta. Kirjallisuus nostaa esille vahvistusoppimisen tarpeen monimutkaisten rutiinien oppimiseen, kuten myös robottien sopeuttamisen ympäristön muutoksiin, kun perinteiset ohjelmointimenetelmät eivät riitä.
Keywords: Vahvistusoppiminen, Robotiikka, Mallivapaa, Mallipohjainen, Syvävahvistusoppiminen, Simulaatio, Koneoppiminen