Vahingonkorvaus ja tuottamusarviointi urheilussa - Poikola, Aleksi (My University, 2024)
Tutkielma tarkastelee sopimuksenulkoisen vahingonkorvausvastuun tulkintaa urheilun vahinkotapahtumissa. Tutkielma keskittyy siihen, miten tuottamusarviointi tulee urheilun kontekstissa suorittaa ja miten urheilun erityispiirteet on huomioitava tuottamusperustetta arvioitaessa.Tutkimusmetodi on lainopillinen ja pääasiallisina lähdeaineistoina on käytetty oikeuskirjallisuutta, oikeuskäytäntöä sekä lakien esitöitä.
Keywords: urheiluoikeus, vahingonkorvaus, urheilu, tuottamus