Liikakasvuisuutta aiheuttavat oireyhtymät ovat moninaisia - Strang-Karlsson, Sonja; Avela, Kristiina (Suomen lääkäriliitto, 2026)
• Liikakasvuisuutta aiheuttaa heterogeeninen ja lukumäärältään kasvava joukko harvinaisia oireyhtymiä. Uusia tautigeenejä tunnistetaan edelleen.
• Näihin oireyhtymiin liittyy kasvuhäiriön lisäksi yleensä kehityshäiriö. Joskus ne aiheuttavat tunnistettavia kasvonpiirteitä, verisuoniepämuodostumia, hyperinsulinismia tai kasvainalttiutta.
• Oireyhtymät voidaan jaotella symmetrisiin ja epäsymmetrisiin
• Liikakasvuisuutta aiheuttavien oireyhtymien diagnoosi on geneettinen.