Sähkömagneettisten kenttien eteneminen ja kohdentaminen - Kinnunen, Lauri (My University, 2024)
Tutkielmassa johdamme sähkömagneettisten kenttien etenemistä kuvaavan esityksen lähtien liikkeelle Maxwell yhtälöistä ja pohjustamalla tarvittavan teorian kulmaspektriesitykselle. Muodostamme tarvittavat yhtälöt kentille kaukana nollatasosta sekä kohdennetuille kentille. Esittelemme Gaussisen ja paraksiaalisen approksimaation sekä geometrisen optiikan, joita käytämme tutkielmassa yhtälöiden muodostamisessa sekä linssien matemaattisessa kuvauksessa. Esittelemme optiset pinsetit ilmiönä ja johdamme niihin liittyvän teorian käytettyjen approksimaatioiden rajoissa.
Keywords: Optiikka, kvanttioptiikka, sähkömagneettinen säteily, kulmaspektriesitys, Maxwell yhtälöt