Sinnikkäästi suurentuneena pysynyt INR-arvo vaati kuukausien K-vitamiinihoidon - Saarinen Immi Irena; Lehikoinen Joonas; Mikkola Maija (Kustannus Oy Duodecim, 2022)
Jyrsijämyrkyt ovat biosidejä, joilla pyritään hävittämään haitallisia jyrsijöitä esimerkiksi asumuksista ja maatiloilta. Nykyisin EU:n alueella jyrsijämyrkkyjen saatavuutta on rajoitettu, eikä rottien tuhoamiseen tarkoitettuja jyrsijämyrkkyjä myydä enää kuluttajille. Monet jyrsijämyrkyt ovat varfariinijohdoksia eli niin sanottuja supervarfariineja, joiden voimakkuus voi olla varfariiniin verrattuna satakertainen. Ajoittain ihmiset altistuvat jyrsijämyrkyille, jotka voivat aiheuttaa vaikean ja pitkäkestoisen hyytymishäiriön. Kuvaamme potilastapauksen, jossa rotanmyrkylle altistuneelle henkilölle kehittyi oireinen myrkytys.