Lasten suonensisäinen nestehoito: kohti näyttöön perustuvia suosituksia - Kataja Janne (Finland, 2022)
• Parenteraalinen nestehoito tulisi toteuttaa samalla tarkkuudella kuin lääkehoito.
• Vuosikymmeniä käytetyn Holliday–Segarin kaavan mukainen nestemäärä saattaa altistaa nesteylimäärälle, joten kaavaan tulee suhtautua vain suuntaa antavana.
• Nestehoito tulee suunnitella ja toteuttaa potilaskohtaisesti.
• Lapselle suoneen annettavassa nestehoidossa tulisi siirtyä käyttämään näyttöön perustuvia suosituksia. Isotoniset ylläpitoliuokset ovat ensisijaisia.