Ajatteleva maisema - Riina Haanpää; Simo Laakkonen (Suomen kansantietouden tutkijain seura ry, 2022)
Ajattelevan maiseman” teeman myötä paneudutaan ihmisten maisemasuhteeseen: aistittuun, koettuun ja muistettuun maisemaan. Teemanumeron toimittajat FT Riina Haanpää ja VTT Simo Laakkonen ovat koonneet tutkimusartikkeleista, katsauksesta ja esseestä monipuolisen kokonaisuuden, joka lähestyy maisemaa tuoreista näkökulmista ja ulottuu hienosti tieteenalojen yli.