Miten ateroskleroottisten verisuonisairauksien ehkäisyä voitaisiin tehostaa? - Raitakari, Olli (Suomalainen lääkäriseura Duodecim, 2025)
Ateroskleroosin etiologia tunnetaan hyvin, ja taudin ehkäisemiseksi on olemassa tehokkaita hoitokeinoja. Siitä huolimatta ateroskleroosista aiheutuvat sydän- ja verisuonitaudit ovat edelleen johtavia sairastavuuden ja kuolleisuuden syitä maailmanlaajuisesti.