Matematiikkaa oppimispeleissä - Kuusisto, Säde (My University, 2020)
Digitaalisten oppimispelien hyödyntäminen matematiikan opetuksessa on viime vuosina lisääntynyt ja enenemissä määrin aiheesta on tehty myös tutkimuksia. Usein oppimispeleillä pyritään kouluissa lisäämään oppilaiden motivaatiota matematiikkaa kohtaan ja saada oppilaat kiinnostumaan matematiikan opetuksesta, sillä useassa maassa on tutkimuksissa ja esimerkiksi PISA -tuloksissa havaittu matemaattisen osaamisen heikentymistä ja selkeää motivaatiopulaa matemaattisia-aineita kohtaan. Kirjallisuuden ja tehdyn tutkimuksen perusteella oppimispelit voivat muuttaa oppilaiden suhtautumista matematiikkaa kohtaan positiivisemmaksi, oppilaiden matemaattista osaamista parantaa ja matematiikan oppimisesta saada nautinnollisempaa ja mukaansatempaavaa. Sopivalla oppimispelillä ja sitä oikein hyödyntämällä osana muuta opetusta voidaan onnistua saamaan positiivisia oppimistuloksia matematiikan oppimisprosessiin.