”Kielillä ja kielitaidolla on suuri merkitys osallisuuden rakentumisessa” - Heikkilä Mirva (Kansanvalistusseura, 2022)
Väitöskirjatutkija Raisa Harju-Autin, 43, mielestä tutkimusta kielipedagogisesta tuesta tarvitaan, koska puutteellinen kielitaito haittaa opinnoissa etenemistä, työllistymistä ja osallisuuden kokemista.