Pitkittyneisiin oireisiin tarvitaan kansallinen ohjelma - Liira, Helena; Arokoski, Jari; Auvinen, Juha; Heikkinen, Virpi; Joukainen, Jussi; Kaijankoski, Hanna; Kanerva, Mari; Kankaanpää, Markku; Karlsson, Hasse; Kontulainen, Olli; Korkeila, Jyrki; Kuisma, Markku; et al. (Suomen lääkäriliitto, 2025)
Pitkittyneistä kehollisista oireista kärsivät potilaat kuuluvat terveydenhuollon heikko-osaisiin. Heidän asemansa parantamiseksi ja hoidon kehittämiseksi tulee perustaa kansallinen ohjelma.