Kuka saa lisääntyä? - Tiia Sudenkaarne (Koneen Säätiö (Avioliittoperheen tuolla puolen -hanke) ja Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden laitos., 2026)
Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus altistaa ihmisiä erityisille haavoittuvuuksille. Perheellistymisen yhteydessä syrjinnän kytköksiä synnyttävät lapsettomuushoitojen pullonkaulat, transsukupuolisten henkilöiden sterilointipakko ja sijaissynnytyskielto. Millaisella sateenkaariperhepolitiikalla näitä voidaan purkaa?