Olisiko hydromorfonista oksikodonin haastajaksi? - Saari Teijo (Suomen anestesiologiyhdistys, 2022)
Hydromorfoni on lähes sata vuotta vanha opioidi, jonka käyttö maassamme on ollut melko vähäistä. Nyt hydromorfonista on tullut Suomen markkinoille myös parenteraalinen valmiste. Finnanest pyysi dosentti Teijo Saarta pohtimaan tämän meille uuden opioidin asemaa. Teijo on - ilmeisesti ainoana suomalaistutkijana - tehnyt myös alkuperäistutkimusta hydromorfonista työskennellessään Erlangenissa, Saksassa.