Ikääntyneen ihmisen yksilöllisyyden huomioiminen hoitotyössä – osa toteutumatta jäänyttä hoitotyötä? - Suhonen Riitta; Vaartio-Rajalin Heli (Sairaanhoitajaliitto, 2022)
Yksilöllisyyden huomioon ottaminen hoitotyössä on paitsi juridinen ihmisoikeus ja jokaisen potilaan oikeus, myös eettinen oikeus. Yksilöllisen kohtaamisen tärkeydestä ja yksilöllisyydestä hoidon tavoitteena olemme hoitotyössä yksimielisiä. Huomattavasti vaikeampi on hyväksyä sitä, että tutkimustulosten mukaan etenkin iäkkäiden kohdalla osa toteutumatta jäävää hoitotyötä on juuri yksilöllinen ja persoonakeskeinen hoito.