Varsinais-Suomen ympäristöosaamisen yhdistysten ja -verkostojen työ alueellista kestävän kehityksen työtä edistämässä - Yrjölä, Emma (My University, 2019)
Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, ovatko Varsinais-Suomen Ympäristöosaamisen yhdistys ry, Ympäristöjohtamisen yhdistys, Y-klubi ja eGreenNet-ympäristöosaamisverkosto edistäneet alueellista kestävää kehitystä ja siihen liittyvää yhteistyötä eri ympäristöalan toimijoiden välillä. Tutkimuskysymyksenä oli myös, onko verkostojen ja yhdistysten työnjakoa tarpeen kehittää. Tutkimusaineistona olivat verkostojen ja yhdistysten sisäisille toimijoille suunnatut sähköiset kyselyt, teemahaastattelut ja jo olemassa oleva yhdistysmateriaali. Tutkimus osoitti, että verkostot ovat edistäneet alueellista kestävää kehitystä, mutta eivät saavuttaneet kaikkia tavoitteitaan. Ympäristöalan verkostojen ja yhdistysten sisäisten toimijoiden yhteistyö oli aktiivista. Kehittämistä olisi kuitenkin toiminnan viestinnässä ulkopuolisille, verkostojen yhteistyössä päällekkäisen toiminnan välttämiseksi ja uusien toimijoiden saamisessa mukaan toimintaan. Taloudellisten ja ajallisten resurssien niukkuus näkyi myös suoraan verkostojen ja yhdistysten toiminnan aktiivisuudessa. Resursseja toimintaan toivottiin olevan lisää tulevaisuudessa.