Lohkomatriisi ja LU-hajotelma - Nuutila, Anni (My University, 2024)
Lohkomatriisien tarkoitus on jakaa suurempi matriisi pienempiin lohkoihin ja näin saada laskettua laskuja yksinkertaisemmin. LU -hajotelmassa annettu neliömatriisi pyritään esittämään kahden matriisin L ja U tulona. Lohkomatriisit ja LU -hajotelma tarjoavat tehokkaan lähestymistavan monenlaisiin laskennallisiin haasteisiin. Näitä voidaan hyödyntään muun muassa matematiikassa ja fysiikassa, mikä tekee niistä hyödyllisiä työkaluja monilla aloilla. Tästä on hyötyä etenkin sellaisilla aloilla, joissa suurten tietomäärien käsitteleminen mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti on keskeistä.