Z-sukupolvi tulevaisuuden johtajina : Mitä odottaa tulevaisuuden työelämältä? - Heiskanen, Kati (My University, 2025)
Z-sukupolvi alkaa hiljalleen siirtyä kohti johtajapositioita, mikä tarkoittaa muutosta johtajuudessa ja työelämässä. Jouhevan siirtymän ja sujuvan työelämän mahdollistamiseksi on tärkeää saada tietoa Z-sukupolven mahdollisesta johtajuuden suunnasta, jotta heille voidaan tarjota ratkaisuja muutoksen edistämiseen ja sen mahdollisiin haasteisiin. Siksi tutkielmassa tarkastellaan, mihin johtamisparadigmaan Z-sukupolven johtajuus nojautuu ja millaisia haasteita sukupolvella mahdollisesti tulee olemaan. Tutkielma koostuu Z-sukupolven ja valitut johtamisparadigmat kattavasta kirjallisuusosiosta sekä empiriaosiosta, jossa esitellään ja havainnollistetaan toteutettu haastattelututkimus ja sen tulokset. Tutkimuskohteena olivat jo työkokemusta ja johtaja-ambitioita omaavat, tieto- tai asiantuntijatyötä tekevät ja Z-sukupolveen kuuluvat henkilöt. Aineisto analysoitiin teoriaohjaavalla analyysilla ja kvantifioinnilla. Analyysissä siis lähdettiin liikkeelle aineistolähtöisesti, mutta liitettiin johtamisparadigmojen teoriaan myöhemmässä vaiheessa. Metoditasolla tutkimus voidaan siis liittää sekamenetelmäiseen eli mixed methods research -lähestymistapaan. Tutkimuksen havainnot sekä vahvistavat että täydentävät aikaisempien tutkimusten tuloksia. Monet Z-sukupolvea koskevan teorian mukaisista piirteistä, kuten selkeyden ja sosiaalisuuden tarve sekä hyvinvoinnin arvostaminen, havaittiin vahvasti tutkimustuloksissa. Tuloksena havaittiinkin, että tutkittujen aihepiirien kolmeksi tärkeimmäksi muodostuneiden asioiden mukaan Z-sukupolven johtaminen painottuu innovaatio- ja hyvinvointijohtamiseen, joskin viitteillä kaikkiin tutkittuihin johtamisparadigmoihin. Erityisesti painottuivat vuorovaikutus, tunnetaidot ja hyvinvointi. Aiempaa tutkimusta täydentävänä elementtinä voidaan todeta, että teoriassa todettujen Z-sukupolven ominaispiirteiden ja työelämän vaatimusten välillä on paradokseja, joihin huomiota kiinnittämällä pystytään vähentämään niiden aiheuttamia haasteita. Tutkielman lopuksi esitetään tähän liittyen käytännön toimenpidesuosituksia ja jatkotutkimusehdotuksia.
Keywords: Z-sukupolvi, johtaminen, paradigma, johtamisparadigma