Vapina - Kärppä, Mikko; Kaasinen, Valtteri (Finland, 2026)
Vapinan arviointi onnistuu usein ilman erityistutkimuksia. Diagnoosi rakentuu huolellisen anamneesin ja kliinisen statuksen varaan. Tutkivan lääkärin havainnointikyky on diagnostisen työkalupakin keskeinen osa. Neurologinen perustutkimus on syytä tehdä kattavasti, mutta vapinan erityispiirteet vaativat oman kohdennetun lähestymistapansa.