Kylät ja kylien tutkimus 2000-luvulla - Oinas, Päivi; Sireni, Maarit; Hyyryläinen, Torsti (Maaseudun uusi aika ry, 2026)
Mitä kylät ovat? Tässä teemanumerossa käsitellään kyliä eri näkökulmista ja eri tieteenalojen käsittein rakennettuina ympäristöinä, asuinyhteisöinä, maisemina, elettyinä ja koettuina paikkoina inhimillisine ja ei-inhimillisine aineksineen, kuntien osina ja kansalaisyhteiskunnan toiminnan paikkoina.