Studii de limbă și cultură. Ediție de centenar - Paul Nanu (Turun yliopisto, 2022)
Volumul de față reunește contribuții ale lectorilor de limbă și cultură română de la universități din afara României, cu ocazia centenarului. Publicat la Universitatea din Turku (Finlanda), volumul este disponibil gratuit în format PDF, atât autorii cât și alte părți interesate putând să îl răspândească pe orice canal disponibil. Plecând de la principiul de open science îmbrățișat de universitatea noastră, sperăm ca articolele publicate aici să fie de folos studenților și cercetătorilor. O parte dintre acestea au fost prezentate în cadrul conferinței 100 de ani. Limbă și cultură română (Brașov, 6-8 decembrie 2018), organizată de Institutul Limbii Române din București, în parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brașov.
Volumul se axează pe probleme de cultură română sau care se rasfrâng într-un fel sau altul asupra culturii române, pe de o parte, și pe predarea limbii române străinilor (RLS), pe de altă parte.