Kirja muovitettuna – Koulukirjojen päällystämisen uusmaterialistista tulkintaa - Sintonen, Sara; Snellman, Mikko (Kulttuurintutkimuksen seura, 2025)
Koulukirjojen päällystämisen tematiikka on omanlaisensa, säännönmukaisesti esiin nouseva ja kokemustarina, joka voimistuu ja kehkeytyy usein kunkin lukuvuoden alussa. Opetuksessa ja oppimisessa ovat samanarvoisina aktiivisina läsnä yhtä lailla aine, inhimillinen ja ei-inhimillinen, jolloin ihmisten tulee ymmärtää olevansa vain osa kokonaisuutta. Tämän kertomiseen ja jakamiseen tarvitaan uusia ajattelemisen tapoja ja sanastoa.