Kognitiiviset ongelmat ovat yleisiä Parkinsonin taudissa - Kemppainen Nina; Brück Anna (Suomen Lääkäriliitto, 2022)
• Parkinsonin taudissa kognitiivisia ongelmia voi ilmetä jo alkuvaiheissa.
• Voimakkaimmin heikentyvät tarkkaavuus, hahmottaminen ja toiminnanohjaus.
• Kognitiivisen heikentymän riskiä ennustavat erityisesti vaikeampi motorinen oireisto, ikä, miessukupuoli sekä ei-motoristen oireiden laajuus.
• Patologinen tausta liittyy sekä alfasynukleiinin kertymään, välittäjäainejärjestelmien muutoksiin että osin amyloidin kertymään.
• Parkinsonin taudin muistisairauden hoidon kulmakivi on asetyylikoliiniesteraasin estäjälääkitys.