Draamatyöpaja mahdollisuutena harjoitella kehollista kohtaamista - Laakkonen, Riku; Paananen, Jenny (Finland, 2026)
Kohtaamisosaamista hoivakoteihin (KOHO) on Euroopan sosiaalirahaston (ESR+) osarahoittama ryhmähanke, joka alkoi joulukuussa 2024 ja jatkuu vuoden 2027 toukokuuhun. Hankkeen päätavoitteena on vahvistaa hoivakodeissa tapahtuvaa kohtaamisosaamista, joka on hankkeessa määritelty vuorovaikutus- ja tunnetaidoiksi, dialogiseksi toiminnaksi ja läsnäoloksi.
Tämänkaltainen osaaminen vahvistuu, kun ammattilainen tunnistaa omia tunnetaitojaan, vuorovaikutukseen liittyviä toimintatapojaan sekä vahvuuksiaan ja voimavarojaan. Hankkeen kehittämismenetelminä hyödynnetään kokemuksellista oppimista, yhteiskehittämisen menetelmiä ja draamaa. Tämä artikkeli keskittyy eräässä pirkanmaalaisessa hoivakodissa aloitettuun draamaprosessiin ja siitä tähän mennessä kertyneisiin havaintoihin.