"Sometimes the true power is in the shadows" : Jumalatar Heran vallan mahdollisuudet ja rajat Jennifer Saintin teoksessa Hera - Saarinen, Siiri (My University, 2025)
Tutkielmani käsittelee jumalatar Heran vallan mahdollisuuksia ja rajoja Jennifer Saintin samannimisessä romaanissa. Tarkastelen lähiluvun keinoin niitä tapoja, joilla Hera pyrkii käyttämään valtaansa tilanteissa, joissa hänen mahdollisuutensa ovat rajalliset. Kiinnitän huomiota Saintin uudelleenkirjoituksen kykyyn kyseenalaistaa Heraa alistavan tilanteen pysyvyys käsitellen tapaa, jolla Heran on mahdollista päästä pois sortavan kohtelun kehästä.
Keywords: Jennifer Saint, Hera, mytologia, jumalatar, antiikki, valta, uudelleenversiointi