Rekrytointi osana vastuullisempaa henkilöstöjohtamista : Ympäristövastuun näkyminen kaupan alan rekrytoinneissa - Majuri, Oona (My University, 2023)
Aiempaa useammat yritykset pyrkivät toimimaan vastuullisesti esimerkiksi kilpailukykyä saavuttaakseen tai halusta vaikuttaa positiivisesti niitä ympäröivään yhteiskuntaan. Vastuullisessa yrityksessä ylitetään lain säätämät vaatimukset ja vastuullisuus on onnistuttu jalkauttamaan arjen käytäntöihin. Tässä onnistumista edistää vastuullinen henkilöstöjohtaminen, joka pitää sisällään taloudellisen, sosiaalisen ja ympäristövastuun. Tässä tutkielmassa haluttiin keskittyä ympäristövastuullisuuteen, koska vaikka se on laajasti tunnistettu ja tärkeänä pidetty osa yritysten vastuullisuutta, ei se välttämättä ole levinnyt vielä tehokkaasti henkilöstöjohtamiseen ja sen käytäntöihin. Tutkielman tavoitteena oli selvittää, miten vastuullisuus näkyy suomalaisten päivittäistavarakaupan alan yritysten rekrytoinneissa. Tutkielmassa perehdyttiin erityisesti ympäristövastuullisuuteen henkilöstöjohtamisen käytännöissä, joista tähän tutkielmaan valikoitui rekrytointi. Tavoitteena on siis tarkastella henkilöstöjohtamisen vastuullisuutta rajattuna yhteen sen käytännöistä ja pohtia sitä, kuinka vastuullisuus toteutuu henkilöstöjohtamisen arjessa. Rekrytoinnilla on rooli esimerkiksi vastuullisuutta arvostavan ja sen mukaisesti toimivan henkilöstön saavuttamisessa, mikä tukee yrityksen kaikkien vastuullisuustavoitteiden saavuttamista. Tutkielmaa varten tehdyn haastattelututkimuksen perusteella tultiin siihen tulokseen, että kauppojen rekrytoinnissa ei vielä huomioida ympäristövastuullisuutta merkittävällä tavalla. Vaikka vastuullisuus olisi tärkeä osa yrityksen toimintaa ja yrityksessä arvostettaisiin sitä aidosti, keskitytään rekrytoinneissa yhä muihin asioihin ympäristövastuullisuutta enemmän. Rekrytoinneissa esiintyy kuitenkin muunlaista vastuullisuutta, ja halu kehittää sitä esimerkiksi hakijoille reilumpaan suuntaan on suuri. Ympäristövastuu koetaan vaikeaksi liittää rekrytoinnin ohella myös laajemmin HR-työhön. Tutkielman kirjallisuuskatsaus tukee näitä tuloksia, sillä myös aiemmissa tutkimuksissa on nähty haasteita ympäristövastuullisuuden ja rekrytoinnin yhdistämisessä.
Keywords: rekrytointi, yritysvastuu, vastuullinen henkilöstöjohtaminen, vihreä henkilöstöjohtaminen