Kui mina enam ei tule, tuleb tema. – Eesti keele tingimuslause ja selle suhe ajalausega. - Helen Plado (Emakeele Selts, 2022)
Kui Mari enam ei tule, tuleb Annika. - Kas silmas on peetud seda, et juhul kui Mari enam ei tule, tuleb Annila, või seda, et siis/sel ajal kui Mari enam ei tule, tuleb Annika? Ja kui tõenäoliseks peetakse seda, et Mari enam ei tule? Artikkel annab ülevaate eesti keele tingimuslause hüpoteetilisusest ja selle vahekorrast ajalausega,