Sekoitetusta Poisson-Prosessista - Ojala, Aku (My University, 2024)
Tässä pro gradu -tutkielmassa tarkastellaan sekoitettuja Poisson-prosesseja ja niiden karakterisointia. Tutkielmassa käydään aluksi läpi teoreettista taustaa, joka liittyy todennäköisyysteoriaan. Tämän jälkeen esittelen laskuriprosessien perusteet ja keskityn sitten sekoitettujen Poisson-prosessien karakterisointiin. Työn rakenne mahdollistaa yleiskuvan saamisen alussa ja syventymisen yksityiskohtiin myöhemmin.
Keywords: Poisson-prosessi, laskuriprosessi, sekoitettu Poisson-jakauma, karakterisaatiolauseet