Kaksoisenergiatietokonetomografia - lisäarvoa päivystyskuvantamiseen? - Jussila Ville; Niinivirta Hannele; Nyman Mikko; Paananen Timo; Tammilehto Ville; Mattila Kimmo (Finland, 2022)
Kaksoisenergiatietokonetomografia (KETT) on menetelmä, jossa tietokonetomografian (TT) tarkkuuteen havaita ja luokitella poikkeavia löydöksiä pystytään edelleen vaikuttamaan tehostamalla kudoserottelua. KETT:llä voidaan myös vähentää artefakteja tai kohinaa ja materiaalien erottelukyvyn perusteella esimerkiksi suoraan kuvantaa jodin kertymistä kudoksiin. KETT-sovelluksia on jo monipuolisesti, myös päivystyskuvantamiseen. Virtuaaliset natiivisarjat mahdollistavat sädeannoksen tutkimuskohtaisen vähentämisen. Samaan suuntaan vaikuttaa mahdollisten jatkotutkimusten väheneminen, kun diagnostiikka tarkentuu.