Kirurginen savu toimenpiteissä - henkilöstön riskit ja suojaus - Petteri Lankinen; Anna-Kaisa Parkkila; Risto P. Roine; Miia Turpeinen (Suomen lääkäriliitto, 2022)
• Monia sähkökirurgisia instrumentteja käytettäessä syntyy kirurgista savua.
• Henkilöstö voi altistua kumulatiivisesti savun haitallisille komponenteille.
• Tavallinen kirurginen hengityssuojain antaa yli 90-prosenttisen suojan. Lisäksi tulisi käyttää asianmukaisella suodattimella varustettua paikallista savunpoistolaitteistoa.
• Savulle altistumisen ei ole osoitettu lisäävän sairastavuutta tai syöpäriskiä.