Varhaiskasvatuksen työhyvinvointi : Työhyvinvointi sekä työssä jaksaminen Kokemäen kaupungin varhaiskasvatusyksiköissä - Sinivaara, Jenna (My University, 2025)
Tutkimuksemme tavoitteena oli tarkastella Kokemäen kaupungin varhaiskasvatusyksiköiden työntekijöiden kokemuksia työhyvinvoinnista sekä työssä jaksamisesta. Tutkimuksen tavoitteena oli antaa Kokemäen kaupungille tietoa työntekijöidensä työhyvinvoinnista ja sitä kautta kehittää sitä. Tutkimus toteutettiin kvantitatiivisena, eli määrällisenä tutkimuksena. Kyselyn lopussa olleen avoimen kysymyksen vastaukset käsiteltiin laadullisen, eli kvalitatiivisen tutkimuksen keinoin. Aineisto tutkimukseemme on kerätty webropol-kyselyn avulla. Webropol- kysely toteutettiin marraskuussa 2024 kokemäkeläisissä varhaiskasvatusyksiköissä. Teoriaosuudessa käsiteltiin tutkimuksen kannalta keskeiset käsitteet kuten varhaiskasvatus, työhyvinvointi sekä työssä jaksaminen. Teoriassa perehdyttiin aiempien tutkimusten sekä tieteellisen kirjallisuuden avulla työssä jaksamista kuormittaviin sekä työhyvinvointia vahvistaviin tekijöihin. Tutkimuksessa oli paljon yhdenvertaisuutta aiempien tutkimustulosten kanssa. Tuloksissa korostui metelin ja hälyn kokeminen raskaaksi. Lisäksi kuormitusta aiheuttivat erityisesti henkilöstöpula sekä jatkuvat muutokset. Johtajan tukea sekä tiimityön toimivuutta korostettiin työhyvinvointia lisäävinä tekijöinä.
Keywords: varhaiskasvatus, työhyvinvointi, työssä jaksaminen