EU- ja Eta-maiden ulkopuolelta tulevien opiskelijoiden kokemuksia lukuvuosimaksuista ja taloudellisesta stressistä Suomessa - Mansikkamäki, Aino (My University, 2025)
Kandidaatin tutkielma tarkastelee EU- ja Eta-maiden ulkopuolelta tulevien opiskelijoiden kokemuksia lukuvuosimaksuista ja taloudellisesta stressistä. Tutkielman tutkimusmenetelmänä käytettiin haastattelututkimusta. Haastattelututkimus toimii tehokkaana menetelmänä, kun tutkimuksessa tarkastellaan kansainvälisten opiskelijoiden omia kokemuksia. Tutkimus nostaa esiin kansainvälisten opiskelijoiden sopeutumista ja tasa-arvon kokemusta suhteessa lukuvuosimaksuihin ja koettuun taloudelliseen stressiin. Tutkimuksen tulokset tarjoavat arvokasta tietoa siitä, miten lukuvuosimaksut ja taloudellinen stressi vaikuttavat lukuvuosimaksuvelvoitettuihin opiskelijoihin konkreettisesti.
Keywords: taloudellinen stressi, kansainväliset opiskelijat, lukuvuosimaksut, tasa-arvo, haastattelututkimus, sopeutuminen, kokemus