Hoitajan mahdollisuudet tukea potilaan perhettä teho-osastolla - Toivonen, Mirka; Niela-Vilén, Hannakaisa; Axelin, Anna (Suomen tehohoitoyhdistys, 2026)
Potilaan tehohoito potilaan iästä riippumatta koskettaa voimakkaasti koko hänen perhettään. Asetelma perheen osalta on toki erilainen riippuen siitä, onko teho-osastolla oleva potilas vastasyntynyt vauva, leikki- tai kouluikäinen lapsi vai aikuinen. Hoitajalla on monia mahdollisuuksia tukea potilaan perhettä ja parantaa näin myös perheiden kokemusta teho-osastohoidosta.