Hyvä seksuaaliterveys on tärkeä osa kokonaisvaltaista terveyttä ja elämänlaatua - Manninen, Sanna-Mari (TS-yhtymä, 2025)
Maailman terveysjärjestö WHO on antanut ihmisoikeuksiin pohjautuvan seksuaalioikeuksien julistuksen, jonka mukaan kaikilla on oikeus saada tutkittua tietoa seksuaalisuudesta sekä seksuaaliterveyspalveluja. Seksuaalisuus on osa ihmisyyttä ja siten läsnä jokaisella terveydenhuollon vastaanotolla. Kuitenkin seksuaalisuuden puheeksi ottaminen voi olla aiheen intiimiyden vuoksi haastavaa niin potilaalle kuin terveydenhuoltoalan ammattilaiselle.