Yksilöllinen hoito psykiatrisessa hoitotyössä - Kontulainen-Mäntymäki, Merja (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2018)
Psykiatrisen hoitotyön menetelmiä, jotka edistävät ja tukevat asiakaskeskeisyyttä ja asiakkaiden yksilöllisten tarpeiden huomioimista sekä yksilöllisen hoidon toteutumista tulisi vahvistaa. Jatkossa olisi tärkeää kiinnittää huomiota hoitosuhteessa esiintyvään vuorovaikutukseen ja sen sisältöön. Näiden hoitotyön menetelmien vahvistamisen avulla voidaan edistää ja tukea asiakaskeskeisyyttä ja asiakkaiden yksilöllisten tarpeiden huomioimista, sekä yksilöllisen hoidon toteutumista. Jatkotutkimuksena olisi hyvä tutkia lisää yksilöllisen hoidon toteutumista laajemmalla aineistolla ja erilaisissa mielenterveyspalveluissa. Mielenkiintoista olisi myös saada tietoa yksilöllisen hoidon toteutumisen maantieteellisistä eroista ja vertailla hoitohenkilökunnan ja asiakkaiden kokemuksia yksilöllisen hoidon toteutumisesta.