LALI-projektin kevätkuulumisia - Maarit Mutta; Pauliina Peltonen (Leala, Kielen oppimisen tutkimuskeskus, 2026)
Kielen oppimisen tutkimuskeskuksen (Leala) johtoryhmän jäsenistä Maarit Mutta ja Pauliina Peltonen ovat mukana kansainvälisessä ERASMUS+ -projektissa Language and literacy learning through art (LALI) (2017–2020). Projektissa kehitetään uutta opetusmenetelmää, jossa paikalliskieltä opetetaan aikuisille maahanmuuttajille taiteen avulla. Kotoutumista tuetaan opettamalla luku- ja kirjoitustaitoa sekä kieltä ja kulttuuria taiteen avulla museoissa ja luokkahuoneessa. Turun yliopiston Kieli- ja käännöstieteiden laitos koordinoi tätä monikansallista projektia Suomessa, ja Turun yliopiston lisäksi projektiin osallistuvat kolmannen sektorin toimijat Élan Interculturel (projektin vetäjä) ja De l’Art et D’autre Ranskassa, Stand 129 (Caritas) Itävallassa sekä Sopronin yliopisto Unkarissa. Suomessa LALI:n keskeiset yhteistyökumppanit ovat Turun kaupungin Ulkomaalaisyksikön KOTO-palvelut sekä Turun taidemuseo.