Paikallisestrogeenit ja rintasyöpä - Tiitinen Aila; Kero Katja (Finland, 2022)
Emättimen paikallisten estrogeenihoitojen ei ole todettu lisäävän rintasyöpäriskiä.Limakalvojen kuivuminen on yleinen oire vaihdevuosien jälkeen, ja rintasyöpähoidot voivat pahentaa oireita.Hoitona voidaan aina käyttää hormonittomia kosteuttavia geelejä tai tabletteja. Liukuvoiteen käyttö yhdynnöissä on suositeltavaa.Rintasyövän hoidon jälkeen voidaan käyttää paikallisia estrogeenejä.Paikallishoitoa voidaan nykytiedon mukaan harkita myös aromataasinestäjää käyttävillä. Ensisijaisia ovat estriolia sisältävät valmisteet.