Etelä-Suomen kuljetuskäytävä 2030 : Ello-tulevaisuusprosessin loppuraportti - Nurmi, Timo; Ahvenainen, Marko; Hietanen, Olli (fi=Turun yliopisto. Turun kauppakorkeakoulu|en=University of Turku, Turku School of Economics|, 2019)
Etelä-Suomen kuljetuskäytävän tulevaisuutta kartoittava, Ello-tulevaisuusprosessi, oli monivaiheinen ja erilaisia sidosryhmiä osallistava. Tulevaisuusprosessin tavoitteena oli saada esiin uusia ja rikastuttavia näkökulmia logistiikasta ja logistiikan kehittämisestä sekä irrottautua tavanomaisesta ajattelusta ja ennakkokäsityksistä. Tässä raportissa esitetty Etelä-Suomen kuljetuskäytävän visio ja sen toteuttamiseksi vaadittavat strategiset toimenpiteet ottavat kantaa logistiikan lisäksi myös politiikkaan, sosio-ekonomiseen kehitykseen, kulttuuriin, tuotantotapaan, arvoihin, instituutioihin jne. Skenaariot ja visio ottavat kantaa logistiseen maailmankuvaan pitkällä aikaperspektiivillä: millaiseen maailmaan olemme logistiikkaa kehittämässä – ja millaiseen maailmaan haluamme sitä kehittää? Ello-projektin tulevaisuusprosessissa luodut kuusi logistiikan skenaariota kertovat ja kokoavat yhteen ajatuksia siitä, millaisia logistisia kehityspolkuja alueellisiin ja kansallisiin verstaisiin osallistuneet toimijat pitivät mahdollisina seuraavan 20–30 vuoden aikajänteellä.