Prospektiivinen analyysimetodi Suomen trendiskenaarioiden laatimiseksi - Malaska, Pentti (fi=Turun yliopisto. Turun kauppakorkeakoulu|en=University of Turku, Turku School of Economics|, 1998)
Kirjoitus perustuu ranskalaisen Landrieu-Zémorin tutkimukseen Une méthode d’analyse prospective (Landrieu-Zémor et al.), sekä eräisiin muihin ranskalaisiin kirjoituksiin, joissa kuvataan menettelytapaa, jota käytettiin 1970-luvulla Ranskan aluesuunnittelun yhteydessä. Skenaariokirjoitus tulevaisuudentutkimuksen menetelmänä sai alkunsa Hudson Instituutin (Herman Kahn) tutkimuksista, jota ranskalaiset arvostelevat metodologisista puutteista. Ranskalaisten tulevaisuudentutkimusta koskevilla ajatuksilla ja kokemuksella on merkitystä vielä nykyäänkin, josta syystä tämän aikaisemmin julkaisemattoman tutkielman julkaiseminen FUTU-projektin työpaperisarjassa on perusteltua ja ajankohtaista. Tulevaisuuden tutkimuksen yhteydessä on edelleenkin tunnustettava, että nykyinen tietämyksemme ei voi poistaa tutkimustyössäkään, käytännön päätöksenteoista puhumattakaan, intuitiivisen, "hiljaisen", loogisiin yhteyksiin jäsentymättömän tiedon ja näkemysten merkitystä. Näkemystiedon mukaan saaminen tutkimukseen on sen oleellinen osa. Itse asiassa nämä haparoinnit muodostavat välttämättä tutkimuksen varsinaisen perustan silloin kun metodinen ja systemaattinen työskentelytapa ovat vielä syntyvaiheessaan; ja toisaalta ne muodostavat myöskin sen kommunikaatiotapahtuman, joka onnistuessaan muovaa tutkijaryhmää tehtävän suorittamisen kannalta tarkoituksenmukaisessa määrin samansuuntaisesti toimivaksi.