Asiakkuudenhallintajärjestelmä yrityksen strategiseksi työkaluksi liiketoiminta-analytiikan avulla - Gylen, Lauri (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2018)
Pitkään on puhuttu alati kasvavasta tiedon määrästä ja kuinka sitä pitäisi hyödyntää yritysten liiketoiminnan kehittämisessä. Käytännössä on kuitenkin voinut huomata, miten vähäistä tiedon hyödyntäminen todellisuudessa on. Yhtenä ongelman aiheuttajana onkin tiedon hajaantuminen useaan eri operatiiviseen järjestelmään. Erityisesti strategista suunnittelua on haitannut rahavirtojen ja markkinapotentiaalin kokonaiskuvan muodostamisen vaikeus. Samasta ongelmasta on kärsinyt myös asiakkuudenhallinta, jossa asiakassuhteiden kokonaisvaltainen ylläpito on hankaloitunut tiedon hajanaisuuden vuoksi. Tässä tutkielmassa esitellään ensin Business Intelligence teknisestä näkökulmasta, sekä kuinka se yleensä asettuu yrityksen päätöksentekoon. Sen jälkeen selvitetään yrityksen kannattavuuteen liittyviä tunnuslukuja ja perinteisiä seurantamenelmiä, sekä asiakkuudenhallintaa niin tekniikan kuin käyttötapausten osalta. Tutkielman päätavoitteena on käydä läpi yrityksen johdon tarvitsemaa raportointia, mitkä sen haasteet ovat perinteisesti olleet ja kuinka sitä voisi kehittää Business Intelligencen ja asiakkuudenhallintajärjestelmän yhdistelmällä. Lisäksi esittelen käytännön tasolla oman toteutuksen edellä mainittujen järjestelmien yhdistämisestä strategiseksi työkaluksi.