Matroidien teorian perusteita - Saikkonen, Sakari (My University, 2024)
Hassler Whitney esitteli artikkelissaan vuonna 1935 matroidit, joilla hän yleisti vektoreiden lineaarisen riippumattomuuden käsitteen mille tahansa perusjoukolle. Tässä tutkielmassa esitellään viisi ekvivalenttia määritelmää matroideille. Määritelmien lähtökohtina ovat riippumattomat joukot, matroidin kannat, piirit ja astefunktio.
Keywords: matroidit, lineaarisen riippumattomuuden absktaktit ominaisuudet, riippumattomat joukot