Kirjanpitäjän roolin muutos ja tulevaisuuden kompetenssit - Kause, Henrik (My University, 2023)
Nykyajan dynaamisessa liiketoimintaympäristössä kirjanpidon ammattilaisten on vastattava jatkuvasti muuttuviin vaatimuksiin ja odotuksiin. Tämä tutkielma kartoittaa, kuinka kirjanpitäjän rooli on muuttunut ajan mittaan ja minkälaisia kompetensseja tulevaisuuden kirjanpitäjiltä odotetaan. Laadullisen tutkimusmenetelmän avulla syvennytään aiheeseen haastattelemalla viittä kirjanpitäjää kolmesta eri organisaatiosta. Tässä tutkielmassa syvennytään kirjanpitäjän roolin moniulotteisuuteen tulevaisuuden kompetenssien valossa. Erityishuomio kiinnittyy perinteisten kirjanpitotehtävien ulkopuolisiin taitoihin, kuten ihmissuhdetaitoihin, johtamiseen ja digitaaliseen osaamiseen. Tutkimuksen tavoitteena on valottaa, miten kirjanpitäjän rooli on laajentumassa ja millaisia uusia kompetensseja tulevaisuuden kirjanpitäjiltä vaaditaan menestyksekkääseen työuraan. Haastattelujen analyysistä kävi ilmi, että teknologian ja digitalisaation vaikutus on ollut merkittävä. Automaatio on vähentänyt perinteisiä kirjaamistehtäviä, ja tämä on johtanut siihen, että kirjanpitäjän on yhä useammin otettava konsultoiva rooli yrityksen sisällä. Kirjanpitäjät korostivat, että heidän on ymmärrettävä liiketoiminnan prosesseja laajemmin ja osallistuttava aktiivisemmin strategiseen suunnitteluun. Tulevaisuuden kompetensseja analysoitaessa nousivat esille erityisesti analyyttiset taidot, kyky hyödyntää ja ymmärtää uusia teknologioita sekä monialainen ymmärrys. Viestintä- ja vuorovaikutustaidot olivat myös keskeisessä asemassa, sillä kirjanpitäjän on kyettävä viestimään monimutkaisia taloudellisia tietoja eri sidosryhmille selkeästi ja ymmärrettävästi. Eettinen päätöksenteko ja integriteetti korostuivat myös, ottaen huomioon kirjanpidon keskeisen roolin liiketoiminnan läpinäkyvyydessä ja rehellisyydessä. Jatkuva koulutus ja oppiminen mainittiin myös kriittisenä tekijänä. Koska teknologia ja standardit muuttuvat jatkuvasti, kirjanpitäjien on oltava valmiita päivittämään tietojaan ja taitojaan säännöllisesti. Tutkielman tulokset ovat merkittäviä sekä kirjanpitäjille, jotka haluavat pysyä alan huipulla, että organisaatioille, jotka haluavat varmistaa, että heidän kirjanpitonsa on sekä ajantasainen että strategisesti merkityksellinen. Tutkielma rohkaisee kirjanpidon ammattilaisia näkemään itsensä liiketoiminnan kumppaneina, jotka tuovat lisäarvoa organisaatioon, eivätkä pelkästään numeroiden kirjaajina.
Keywords: digitalisaatio, automaatio, analyyttiset taidot, vuorovaikutustaidot, johtamistaidot, ihmissuhdetaidot, digitaalinen taloushallinto