Mihin menet, tulevaisuuden toimitusketju? - Sari Uusipaavalniemi; Sini Laari (Logistiikkaupseerit ry, 2022)
Millainen on toimitusketjun hallinnan tulevaisuus vuonna 2035? Puolustusvoimien tutkimuslaitos otti selvää tulevaisuuden toimitusketjujen haasteista ja mahdollisuuksista. Kyselytutkimukseen vastasi 20 Suomen johtavaa logistiikan ja toimitusketjun hallinnan opettajaa, tutkijaa tai konsulttia sekä 22 logistiikkapäällikkötason vastaajaa Suomen suurimmista teollisuuden, kaupan ja logistiikka-alan yrityksistä. Vastaajien mukaan toimitusketjut ovat suuressa murroksessa. Toimitusketjujen globalisaatio syvenee entisestään ja teknologinen kehitys kiihtyy. Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen väheneminen edellyttävät resurssien tehokasta käyttöä. Yritykset ja yhteisöt ovat entistä riippuvaisempia toisistaan, ja toimitusketjujen muutokset ja häiriöt aiheuttavat laajoja heijastevaikutuksia. Siviilitoimijoiden ja asevoimien logistiikka kietoutuvat yhä voimakkaammin toisiinsa.