Equity Market Reaction to Green Bond Issuance Announcement : Global Empirical Evidence of Corporate Green Bonds in 2013–2021 - Vuokko, Arttu (My University, 2023)
Sustainable development (SD) is becoming increasingly prominent in business and finance, and especially environmental challenges are receiving growing concern. What often falls outside the discussion is the substantial amount of capital required to achieve the desired sustainability goals. Assistance to the situation is providing the capital market, which enables the allocation of capital to the desired targets to mitigate and combat sustainability challenges. In particular, the trend is reflected in the debt capital markets, where multiple sustainable debt instruments have emerged. Out of all of the current ones available in the markets, green bonds have become the most popular in recent years. They are bonds whose proceeds must be used to finance or re-finance so-called green projects that aim to promote environmental issues. This thesis examines the equity market reaction to green bond issuance announcements of listed corporates. The second objective is to evaluate possible linkages between abnormal returns and green bond and issuer characteristics. The scope of the study is global, and the final sample consists of 564 green bond observations from 31 countries and ten economic sectors between 2013–2021. The research methods are an event study and regression analysis. The results are compared between different subsamples and regions to make the analysis comprehensive. In addition to the empirical study, the thesis provides an extensive and timely literature review on the topic. The results of the event study are not entirely unambiguous but tend to lean more toward a positive equity market reaction. In particular, the positive reaction is visible in the pre-event window suggesting possible information leakage prior to the event, although the results are statistically insignificant. The result is more positive and significant for non-financial corporates, first-time issuances, and issuers from emerging & developing markets. Regionally, the strongest and most positive reaction is for non-financial corporates in Asia-Pacific, with the cumulative average abnormal return (CAAR) of 1.025% over a 10-day event window. The regression analysis suggests no statistically significant links between the abnormal returns and the green bond and issuer characteristics. The same regression results apply to financial and non-financial corporates and different regions.

Kestävästä kehityksestä on yhä näkyvämpää liiketoiminnassa ja rahoituksessa. Erityisesti ympäristöhaasteet ovat kasvava huolenaihe. Keskustelun ulkopuolelle jää usein merkittävä pääoman määrä, joka tarvitaan haluttujen kestävyystavoitteiden saavuttamiseksi. Apua tilanteeseen tuovat pääomamarkkinat, jotka mahdollistaa pääoman kohdentamisen haluttuihin kohteisiin kestävyyshaasteiden lieventämiseksi ja torjumiseksi. Suuntaus näkyy erityisesti velkapääomamarkkinoilla vastuullisten velkainstrumenttien kehittymisenä. Kaikista markkinoiden nykyisistä vastuullisista velkainstrumenteista, vihreät joukkovelkakirjat ovat nousseet erityiseen suosioon viime vuosina. Ne ovat joukkovelkakirjoja, joiden tuotot on käytettävä ympäristökysymyksiä edistävien, niin sanottujen vihreiden hankkeiden, rahoittamiseen tai uudelleenrahoitukseen. Tässä opinnäytetyössä tarkastellaan osakemarkkinoiden reaktiota pörssiyhtiöiden vihreiden joukkolainojen liikkeeseenlaskuilmoituksiin. Toisena tavoitteena on arvioida mahdollisia yhteyksiä epänormaalien tuottojen sekä vihreiden joukkovelkakirjojen ja liikkeeseenlaskijan ominaisuuksien välillä. Tutkimus on maailmanlaajuinen, ja lopullinen otos koostuu 564 vihreästä joukkovelkakirjalainahavainnosta, 31 maasta ja kymmeneltä talouden sektorilta, vuosina 2013– 2021. Tutkimusmenetelmät ovat tapahtumatutkimus ja regressioanalyysi. Jotta analyysi olisi mahdollisimman kattavat, tuloksia verrataan eri osanäytteiden ja maantieteellisten alueiden välillä. Empiirisen tutkimuksen lisäksi tutkielma tarjoaa aiheesta laajan ja ajankohtaisen kirjallisuuskatsauksen. Tapahtumatutkimuksen tulokset eivät ole täysin yksiselitteisiä, mutta ne kallistuvat enemmän kohti positiivista osakemarkkinoiden reaktiota. Positiivinen reaktio näkyy erityisesti tapahtumaa edeltävässä ikkunassa, mikä viittaa mahdolliseen tietovuotoon ennen tapahtumaa, vaikkakin tulokset ovat tilastollisesti merkityksettömiä. Tulos on myönteisempi ja merkittävämpi rahoitusalan ulkopuolisille yrityksille, ensikertaisille liikkeellelaskuille sekä kehittyvien markkinoiden liikkeeseenlaskijoille. Aluekohtaisesti reaktio on voimakkain ja myönteisin Aasian ja Tyynenmeren alueen rahoitusalan ulkopuolisille yrityksille, joiden keskimääräinen kumulatiivinen epänormaali tuotto on 1,025 prosenttia kymmenen päivän tapahtumaikkunan aikana. Regressioanalyysi ei viittaa tilastollisesti merkittäviin yhteyksiin epänormaalien tuottojen sekä vihreän joukkovelkakirjan ja liikkeeseenlaskijan ominaisuuksien välillä. Samat regressio tulokset koskevat rahoitusalan ja rahoitusalan ulkopuolisia yrityksiä sekä eri maantieteellisiä alueita.
Keywords: green bond, sustainable finance, sustainable debt instrument, event study, regression analysis