Tulevaisuuden ruokaketjun osaajat mukana varsinaissuomalaisten ruoka-alan kehittäishankkeiden toiminnassa - Mattila Johanna; Kristiina Lehto (Turun yliopiston Brahea-keskus, 2022)
Nuorten elintarvikealan opiskelijoiden ymmärryksen lisääminen ruokaketjun ja erityisesti paikallisten lähiruokayritysten toiminnasta on äärimmäisen tärkeää.
Ruokaketjun kehittämishankkeiden ja alan oppilaitosten tiiviissä yhteistyössä piilee monia mahdollisuuksia. Varsinais-Suomessa on ruokaketjun ammatillista koulutusta koko ketjun pituudelta aina pellolta pöytään saakka. Runsas ja monipuolinen ammatillinen koulutustarjonta tukee alueen ruokaketjun kehittymistä tuottamalla osaajia ketjun eri vaiheisiin.