Työmaakohtainen kuormitusindeksi Stara Rakennustekniikassa - Lehtonen, Santeri (My University, 2025)
Tutkielmassa kehitetään työmaakohtainen kuormitusindeksi korjausrakentamisen työnjohdon kuormittavuuden arviointiin Stara Rakennustekniikan toimintaympäristössä. Indeksi koostuu kuudesta korista (A–F), joiden sisällä parametrit normalisoidaan min–max-menetelmällä välille [0, 1] ja yhdistetään hierarkkisesti painotetuiksi arvoiksi. Menetelmä tukee työmaiden välistä vertailua ja resurssiohjauk-sen läpinäkyvyyttä. Tämän tutkielman tekemiseen on käytetty apuna ChatGPT-tekoälytyökalua muodostamaan edistyksellisempää Latex-koodia.
Keywords: min–max-normalisointi, skaalaus, kuormitusindeksi, työnjohto, korjausrakentaminen, resurssienhallinta