Varustamobarometri 2023 - Solakivi, Tomi; Ojala, Lauri; Metsäaho, Veeti (Finland, 2026)
Vuoden 2023 Varustamobarometrin aineisto kerättiin joulukuun 2023 ja tammikuun 2024 välisenä aikana. Barometri ennakoi markkinatilanteen varustamoalalla kääntyvän huonompaan suuntaan, sillä usea barometrin indikaattori oli vuonna 2023 selvästi vuotta 2022 heikompi. 2023 barometrin saldoluku (-28) on selvästi negatiivinen. Vuodelle 2024 barometri ennustaa kuitenkin lievästi positiivista kehitystä.
Merikuljetusmarkkinoiden suhdanteiden arvioi heikkenevän hieman suurempi osuus vastanneista verrattuna niihin, jotka arvioivat suhdanteiden paranevan. Näkemykset kuljetuskysynnästä ovat jossain määrin ristiriitaiset, ja heijastelevat Suomen talouden haasteellista tilannetta. Barometriin vastanneet arvioivat kuljetuskysynnän Itämeren ja Pohjanmeren merikuljetusmarkkinoilla kasvavan seuraavien 12 kuukauden aikana, mutta heidän näkemyksensä Suomen meriliikenteen tuonnin ja erityisesti viennin kehityksestä ovat pessimistisemmät.
Yli puolet vastaajista arvioi tälläkin kertaa kilpailun merikuljetusten markkinoilla kiristyneen, ja kiristyvän myös seuraavien 12 kuukauden aikana. Näkemyksissä merirahtien ja polttoaineiden hinnoista näkyy selkeimmin yhteys maailmantalouden tilanteeseen. Vuosien 2021 ja 2022 korkeiden hintojen jälkeen hinnat ovat olleet tänä vuonna alhaisemmat, mutta erityisesti rahtihintojen arvioidaan kääntyvän nousuun seuraavien 12 kuukauden aikana. Merenkulun työvoimapula näkyy vastauksissa miehityskustannuksista. Miehityskustannukset sekä Suomen että muiden kuin Suomen rekisterin osalta arvioidaan nousseen huomattavasti, ja kehityksen arvioidaan jatkuvan myös tulevaisuudessa. Varustamot nimesivät työvoiman saatavuuden suurimmaksi esteeksi kasvulle. Tämä korostaa entisestään sitä, että merenkulkualan työvoimapulan ratkaiseminen on keskeistä sekä alan että Suomen pääosin merikuljetusten varassa toimivan ulkomaankaupan kilpailukyvyn turvaamiseksi.
Yli puolet vastaajista arvioi liikevaihtonsa supistuneen vuonna 2023. Lisäksi ainoastaan 17 % varustamoista arvioi kapasiteettinsa käyttöasteen nousseen. Vuoden 2024 arvioidaan tuovan helpotusta tilanteeseen. 56 % varustamoista arvioi liikevaihtonsa kasvavan seuraavien 12 kuukauden aikana, ja vain 11 % arvioi liikevaihtonsa laskevan.
Avainsanat: Merenkulku, kansantalous, kustannukset, kilpailukyky, kannattavuus