Julkaisumaksujen jäljillä: Kokemuksia APC-maksujen seurannasta - Ikonen Arto; Jussila Juho; Laakkonen Anna; Linna Anna-Kaarina; Suonpää Sirpa (Suomen tieteellisen kirjastoseura, 2022)
Avoimen julkaisemisen yleistyessä apc-maksujen hallinnointi ja seuranta on noussut yhä tärkeämpään rooliin suomalaisissa tutkimusorganisaatioissa. Samalla on huomattu myös ne haasteet, joita maksuliikenteen seuraamiseen liittyy. FinELib-kirjastokonsortio käynnisti keväällä projektin, jossa kuusi organisaatiota etsi toimivia käytäntöjä julkaisumaksujen parempaan seurantaan. Tässä artikkelissa esitetään projektin keskeiset tulokset.